top of page
DSC01099.jpg

BIBLIJA

Vjerujemo u nepogrješivost Svetog pisma: da je Biblija, Stari i Novi zavjet, nadahnuta, nepogrješiva Božja Riječ, potpuno i konačno pisano otkrivenje Boga. Božja Riječ je temelj naše vjere i našeg života.

SVETO TROJSTVO

Vjerujemo u jednog, trojedinog Boga, stvoritelja svega, koji je vječan i koji se očituje u tri odvojene osobe: Ocu, Sinu i Svetom Duhu.

isus krist

Vjerujemo da je Isus Krist, koji je u potpunosti Bog, postao čovjekom, da je On obećani Mesija, rođen od djevice Marije, da je živio bezgrješno, da je umro na križu i uskrsnuo. Nakon što je Isus uzašao na nebo, izlio je svog Svetog Duha na vjernike u Jeruzalemu, omogućivši im da ispune Njegovu zapovijed, da naviještaju Evanđelje cijelome svijetu, što je privilegija koju dijele svi današnji vjernici.

SVETI DUH

Vjerujemo u osobu i djelo Duha Svetoga. Vjerujemo da je On zapečatio svakog vjernika te da prebiva u njemu i osnažuje ga, krštavajući ga u Tijelo Kristovo. Nadalje, vjerujemo da će Duh Sveti omogućiti svakom vjerniku da propovijeda Evanđelje u sili. Također vjerujemo da su svi darovi Duha Svetoga spomenuti u Svetom pismu valjani za današnji dan i da se trebaju primjenjivati u skladu s biblijskim smjernicama.

GRIJEH

Vjerujemo da su svi ljudi po prirodi grešni i zbog toga su odvojeni od Boga, a otkupljenje i oproštenje se milošću Božjom nudi svima kroz vjeru u Isusa Krista. Pokajanjem za grijeh i prihvaćanjem Isusa Krista za osobnog Spasitelja i Gospodina, primamo novi život i Kristov identitet, zapečaćeni smo Duhom Svetim, svi grijesi su oprošteni i postajemo djeca Božja.

 

 

KRŠTENJE

Vjerujemo da osoba koja prepozna vlastitu grješnost u odnosu na Svetoga Boga i u srcu se pokaje te prizna Isusa Krista Spasiteljem, svojom voljom pristupa činu krštenja i priznaje u radosti pred svima da je odlučila slijediti Isusa Krista kao svojeg Spasitelja.

EUHARISTIJA

Vjerujemo da nam je Isus ostavio znamen euharistije (večera Gospodnja) kao podsjećanje na Njegovu smrt i na iščekivanje Njegovog drugog dolaska. Također nas taj čin podsjeća na Isusovu ljubav, jednaku prema svakom čovjeku za kojega je Isus predao svoje tijelo (simbolika kruha) na križu, te prolio svoju krv (simbolika vina) za očišćenje naših grijeha.

bottom of page