top of page

Rad u romskom naselju Parag

Naša sestra Danica Košak iz Trnovca, samoinicijativno, otvorena srca i s puno ljubavi za romski narod, već 7 godina odlazi u susjedno naselje Parag poučavati djecu evanđelju i kršćanskim vrijednostima s dubokim uvjerenjem da su neophodne za njihov boljitak.Već neko vrijeme brat Emil Hunjadi, a povremeno se uključe i neki drugi, odlazi poučavati tinejdžere i grupu odraslih mještana.Izak i drugi mladi glazbenici uključuju se vodeći ih u slavljenju Boga.Ivona i Saša mlade su djevojke koje su ozbiljno, savjesno i svim srcem ušle u taj misionarski rad.

Na sastancima se poučava Božja riječ, pjevaju se pjesme slavljenja, organiziraju se igre i radionice, dolaze gosti iz cijelog svijeta, pripremaju se priredbe povodom kršćanskih blagdana.

Danica, Ivona i Saša redovito odlaze tamo subotom, a tijekom školskih praznika i češće.
Najčešće okupljaju djecu na otvorenom prostoru ili u Daničinom domu, a u novije vrijeme, u zimskim mjesecima, svoj dom u naselju su za aktivnosti ustupili Biljana i Ljubo Balog čija se obitelj ljetos krstila.Tomislav i Janet Tuškan iz Zagreba za blagdane osiguravaju poklone za djecu, ali i potrepštine za obitelji. U suradnji s njima, jednom godišnje za djecu se organizira kamp na Sljemenu.


Povremeno svoje grupe šalju misionarske organizacije MOVIDA iz Latinske Amerike i Navigatori iz SAD-a.Zahvalni smo BC Pušćine i sestri Karmen koji nam omogućavaju organiziranje kampova u Polevama sa željom da se povremeno makne djecu iz njihovog svakodnevnog okruženja koje im nema mnogo toga za ponuditi.Budući da obitelj Balog nije uvijek u mogućnosti ustupiti svoj dom, a skupi se i do 200 djece, za lošeg vremena ili zime nema prostora gdje bi se skupljali pa smo poslali pismo adresirano na Općinu Nedelišće s molbom da nam, ukoliko su u mogućnosti, osiguraju zatvoreni prostor za daljnji rad.Cijela zajednica CC Čakovec podupire rad i molitvom. Nedavno je pokrenut molitveni

lanac organiziran na način da molitelji mole po pola sata i tako 24 sata. Pred Gospoda smo došli s molbom da nas vodi u daljnjem djelovanju, kako u Paragu, tako i u široj društvenoj zajednici. Isto takav lanac organiziran je i za našu bolesnu sestru Marinu. Pridružili su se i naši prijatelji iz Paraga.


Našem Bogu ništa nije nemoguće!


Tekst pripremila: Ines Lesar (teta Nina)

30 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page